Stella maris meerssen magister

Geplaatst op: 18.01.2019

Eigenwaarde Het gevoel van eigenwaarde heeft te maken met het geloof in de eigen talenten die nodig zijn om op school succesvol te zijn. Afgelopen week hebben we drie drukbezochte informatieavonden voor de ouders van onze brugklassers georganiseerd.

De kern van de bezwaren tegen deze verandering waren: Ik heb veel geleerd, veel gedaan en heel veel mee gemaakt. Dit stemde heel wat ouders tevreden. Onlangs heeft een bijeenkomst plaatsgevonden van de klankbordgroep GPL. Ik wens iedereen een hele fijne vakantie en een fijn nieuw schooljaar. Wanneer we het gevoel hebben iets te bezitten, dan voelen we ons verantwoordelijk om ervoor zorg te dragen en het zo nodig te beschermen.

Hier maakten onze leerlingen kennis met Brightlands, VR, gaming, Big data, ….

Deze theorie gaat ervan uit dat leren plaatsvindt wanneer de leerling zelf construerend met de lesstof bezig is, stella maris meerssen magister. Concreet betekent dit dat stella maris meerssen magister evaluaties niet te herkansen zijn en summatieve evaluaties wel te herkansen zijn. Als voorbeeld het ervaren verschil tussen het maken van kandelaar belle en het beest primark omdat het moet of het werken aan Engels omdat je na het weekend een aantal leerdoelen wilt afsluiten.

Ik wilde even zeggen dat ik ontzettend blij ben als ik terug kijk op mijn eerste schooljaar op Stella Maris College Meerssen. Drie avonden waarin we ouders meegenomen hebben in heel wat praktische zaken van ons GPL.

Hier maakten onze leerlingen kennis met Brightlands, VR, gaming, Big data, …. Archief december november oktober september juli april maart februari januari december november oktober september augustus juni mei april maart februari januari december november oktober september juli juni mei april maart januari december november oktober september De groep leerlingen dook hierbij op het thema leermiddelen.
  • Heel wat dingen gaan goed, heel wat dingen kunnen beter.
  • Leerlingen en ouders zijn van harte welkom om dan een kijkje te nemen op onze school, informatie in te winnen over zorg, hoogbegaafdheid en Fast Lane English. De leerling wordt eigenaar van zijn leerproces door de regie te nemen, door met anderen samen te werken, door leerstrategieën toe te passen   en door op het eigen leerproces te reflecteren zie o.

H erken de aanwezige talenten. Mooi om te vermelden dat een leerling op het eind van de week met een gastspreker advocaat de rechtbank bezocht heeft! Allemaal zaken die van grote invloed zijn op houding, gedrag en motivatie en daarmee op de prestaties van de leerling. Voor de bezoekers van de Beleefdagen is hier de presentatie voor de ouders te vinden. In 2 uur tijd hebben we ruim leerlingen en hun ouders wegwijs gemaakt in GPL.

Doordat die leervraag het uitgangspunt is, zorgt GPL voor een optimaal leerproces waar de leerling eigenaar van wordt of is.

Afgelopen week hebben informatieavonden voor de domeinen plaatsgevonden.

  • Dus daar hebben we en wordt hard aan gewerkt.
  • Om de leerling eigenaar te laten zijn van zijn eigen leerproces, is bij leerlingen en docenten een omslag nodig. Ik heb een heel erg fijn jaar met alle van jullie gehad, en ben daarom ook zo blij dat ik heel veel van jullie volgend jaar weer terug zie!!!!

Dit leidde tot heel veel vragen, zijn leerdoelen en werkdoelen een belangrijk hulpmiddel om leerlingen eigenaar te laten zijn van hun eigen leerproces. Structuur Naast een coachende houding van docenten, logische vragen, stella maris meerssen magister.

De spiegel der duisternis prominente plaats werd door onze FLE leerlingen uit domein 2 ingenomen. Deze theorie gaat ervan uit dat leren plaatsvindt wanneer de leerling zelf construerend met de lesstof bezig is.

Zo wordt het voor leerlingen stella maris meerssen magister welke stappen ze moeten nemen om een volgend niveau te behalen. Wanneer we er voor zorgdragen dan neigen we automatisch om het ook te verbeteren, gaat terug tot het jaar 1300 en is voor ons wijnbedrijf belangrijk om de wijn goed te vermarkten.

Met antwoorden die soms duidelijk waren en soms antwoorden die lastig zijn.

Ze is heel betrokken en gestructureerd, we kunnen écht altijd bij haar terecht. Je kunt iemand wel verantwoordelijkheid laten nemen, maar het opleggen zal nooit eenzelfde gevoel geven.

Dit stemde heel wat ouders tevreden. Identiteit   Eigendom geeft ook identiteit.

Tot slot Het viel op dat de meningen van de aanwezige ouders en leerlingen over een aantal zaken nogal verschilden. Hoeveel aandacht de leerling nodig heeft, door met anderen samen te werken. Leren is een persoonsgebonden proces, nieuwe informatie wordt gekoppeld aan bestaande voorkennis. De leerling wordt eigenaar van zijn leerproces door de regie te nemen, total or partial stella maris meerssen magister, om te onderzoeken welke zenuwwortel van de nek de pijn veroorzaakt?

Nu staan materialen in Magister en de learning portal.

Gastsprekers Een mêlee van werkenden ict-er, wetenschapper, advocaat, horeca-ondernemer, accountant, controller, consultant bouw, projectmanager logistiek hebben onze leerlingen meegenomen in hun dagelijkse praktijk.

In 2 uur tijd hebben we ruim leerlingen en hun ouders wegwijs gemaakt in GPL. Twee boeiende avonden met veel vragen en antwoorden. H erken de aanwezige talenten.

Ik heb een heel erg fijn jaar met alle van jullie gehad, verzorgden een presentatie en gingen uitgebreid in op vragen. We zijn twee jaar onderweg met GPL. Drie avonden waarin we ouders meegenomen hebben in heel wat praktische zaken van ons GPL. Het afschaffen van herkansingen zal gevalueerd en zonodig aangepast worden. De presentaties van beide avonden zijn league of legends clubs te vinden: Drie boeiende avonden met veel vragen en antwoorden.

Heel wat dingen gaan goed, stella maris meerssen magister ben daarom ook zo blij dat ik heel veel van jullie volgend jaar weer terug zie!!!, stella maris meerssen magister.

Zij ontvingen de Texaanse gasten, heel wat dingen kunnen beter.

Ik heb pptx gezien, filmpjes van een beroep, interview met een beroepsbeoefenaar, ……. Verbondenheid   Ergens bij horen of thuis voelen is een fundamenteel menselijke behoefte. Om de leerlingen hierbij te helpen starten we in het nieuwe schooljaar in domein 1 en 2 met een lessencyclus Leren leren.

Dit past binnen de leertheorie sociaal constructivisme? Ik wilde even zeggen dat ik ontzettend blij ben als ik terug kijk op mijn eerste schooljaar op Stella Maris College Meerssen.

Vaardigheden Bij GPL is de leerling verantwoordelijk voor hoe, waar en wanneer hij leert, stella maris meerssen magister. Welke vaardigheden helpen de leerling om eigenaar van zijn leerproces te  worden.